•  
Share this page:

17 September 2015

Artikel fra Helsingør Dagblad af Kirsten Moth

Stigende efterspørgsmål efter mindre ekspeditions- og luksuscruiseskibe, der kan sejle under krævende forhold overalt på kloden.

HELSINGØR: Den internationale maritime design- og arkitektvirksomhed, KNUD E. HANSEN, med hovedkvarter i Helsingør, offentliggør et opsigtsvækkende nyt design.

Der er tale om et 140 meter langt luksusekspeditions- og cruise-skib med grøn teknologi og med nye og avancerede egenskaber, der blandt andet gør det muligt for skibet at sejle under vanskelige forhold i is, i ekstremt hårdt vejr og på alle verdenshavene.

Fartøjet er tegnet til at kunne sejle overalt på kloden og kunne operere stort set hvorsomhelst, blandt andet i de arktiske egne, i op til 21 dage med 300 passagerer ombord. Det er en voksende interesse på markedet for mindre skibe, der kan sejle under særlige, krævende forhold og udføre specialopgaver og ekspeditioner, der ligger til grund for udviklingen af det nye koncept. Også det grønne, miljøvenlige koncept oplever en voksende interesse på de maritime markeder.

Samtidig med disse egenskaber er skibet designet som et luksuscruiseskib med 150 standardkahytter på tre dæk, mens mandskabskabinerne befinder sig på de to nederste dæk. Nogle af passagerkabinerne er indrettet, så de kan slåes sammen til suiter.

På lidt kortere sørejser er det muligt at medbringe op til 15 Zodiac gummibåde og jetski, som kan sættes i vandet fra særlige stationer i vandlinje i skibets agter. KNUD E. HANSEN er langt fra ukendt med at udvikle polarskibe. Allerede tilbage i 1960erne designede skibsarkitekterne i Helsingør et specialfartøj, der havde til formål at transportere passagerer i polar-egnene.

Mere aktuelt har KNUD E. HANSEN designet polarekspeditionsskibet Fram og to færger til myndighederne i New Foundland og Labrador, ligeledes beregnet til at sejle under vanskelige og krævende forhold.

KNUD E. HANSEN har over 80 ansatte inden for de maritime områder som arkitektur og design, ingeniørog tekniske områder, og har foruden Helsingør kontorer spredt ud over verden, i UK, USA, Grækenland, Australien og Færøerne.

Related references

Arctic Expedition Cruise Vessel 300 Pax
  • Vessel type: Arctic vessel
  • Vessel name: 300 Pax Expedition Cruise Vessel
  • Project number: 1588.05
Read more

DOWNLOAD MATERIALS

DATASHEET FOR 300 PAX EXPEDITION CRUISE VESSEL

Download PDF
X
Sign up for our newsletter